Storstugan är perfekt för fester eller lajv då den rymmer 50 sittande i stora salen och har en separat entré samt kök. Köket är dessutom utrustat med det mesta du behöver, även om vi hållt det relativt spartanskt.

Storstugan

I köket har vi försökt ha en historisk känsla men ändå lite tidlös så det passar flera olika evenemang samt även respektera husets faktiska ålder. Samtidigt som vi vill att det ska vara enkelt att använda för allt från den moderna festfixaren till den historiskt intresserade som vill få känslan av en annan tid.

Stora salen är ett vackert rum som är öppet upp till taknocken och avslutas av en imponerande öppen spis som det kan eldas i. I rummet finns 4 bord med bänkar och behövs det, så finns det fler i förrådet.

Stugan har el, element och belysning men kan även hållas upplyst av alla ljusstakar utmed väggarna i stora salen samt lyktor och ljusstakar som går att variera beroende på evenemang.

Storstugan är en sällsynt parstuga, som är byggd omkring år 1700 och hitflyttad 1936 från Igeltorp i Salems socken. Mer info om stugornas intressanta historia finns under Historik.